Skip to main content

A mi szakértelmünk az Ön alapja, hogy gyorsan, könnyen és jogilag megfelelően megvalósíthassa innovatív elképzeléseit.

Irodánk fő célkitűzése, hogy szakterületeinken kiemelkedő jogi képviselettel támogassuk ügyfeleinket itthon és külföldön egyaránt. Hisszük, hogy megfelelő szakmai felkészültséggel a kis- és középvállalkozások is olyan szakmai előnyre tehetnek szert, amely elősegítheti a vezető piaci szereplővé válásukat.

Kik vagyunk mi?

Több mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk a szellemi tulajdon védelmének különböző jogterületein. Ezen tevékenységi körön belül, a védjegy, szerzői jog és iparjogvédelmi eljárásokkal kapcsolatosan nyújtunk kiemelt jogi segítséget. Tevékenységünk kiterjed továbbá a társasági jogra, munkajogra vagy ingatlanjogra is, továbbá a teljes körű jogi képviseletre, a pénzügyi és befektetési tanácsadásra, a nemzetközi és belföldi kereskedelmi ügyekre, jogviták rendezésére, peren kívüli-, illetve bíróság előtti lefolytatására, a krízismenedzsmentre és a mediációra is. Együttműködő partnereink bevonásával jogi kérdéseiben nem csupán Magyarországon, hanem a világ bármely pontjára vonatkozóan segítjük vállalkozásának döntéshozatali folyamatait.

Védjegy

Az üzleti életben használt márkanevek, logók olyan árujelzőnek minősülnek, amelyekről az adott céget a fogyasztók, üzleti partnerek felismerik a piacon, és amelyekkel a cég megkülönböztetheti magát másoktól.

Szabadalom

A szabadalom a technika bármely területén előállított új, feltalálói tevékenységen alapuló, iparilag alkalmazható találmányoknak nyújt kizárólagos jogi oltalmat a jogosult számára.

Szerzői jog

A szerzői jog védi a művészet és a tudomány bármely területén létrejött egyéni, eredeti alkotásokat, esztétikai színvonalától vagy a műre vonatkozó értékítélettől függetlenül.

Ingatlanjog

Irodánk évtizedes tapasztalatára építve vállalja lakóingatlanokkal, irodákkal, termőföldekkel kapcsolatos adásvételi, bérleti, kölcsön-, ajándékozási szerződések szerkesztését és véleményezését magyar, angol és német nyelven is.

Kereskedelmi jog,  Cégjog

Személyre szabott jogi szolgáltatásokat nyújtunk kis-, közép- vagy nagyvállalkozások részére az alapítástól a módosításokon keresztül egészen a cég megszűntetéséig felmerülő cégeljárásokban.

Jogérvényesítés

Tapasztalataink révén segítjük akár adósi, akár végrehajtást kérői pozícióban lévő ügyfeleinket a végrehajtási eljárások vagy az adósságrendezés során.

Munkatársaink

Csapatunk tagjai kiemelkedő szakértelemmel állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Dr. Krajnyák András irodavezető ügyvéd, partner

Dr. KRAJNYÁK András

irodavezető ügyvéd, partner

Dr. Krajnyák András jogi doktorátusát Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi karán szerezte meg 2000-ben. Ezt követően a budapesti Közép-európai Egyetemen (CEU), az angliai Schumacher College-ban, valamint az Egyesült Államokban végezte tanulmányait. A Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS) szervezetfejlesztő szupervizor másoddiplomáját 2002-ben vette kézhez. Felsőfokú iparjogvédelmi szakképesítéssel rendelkezik.

Fő szakterületei: a szellemi alkotások joga, az iparjogvédelem, valamint a védjegyjog. gazdasági és társasági jogi kérdésekben is áll ügyfeleink rendelkezésére. Kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkezik a szabadalmak és védjegyek területén mind magyar, mind nemzetközi vonatkozású ügyekben egyaránt.

Számos alkalommal publikált a Napi Gazdaság Befektető mellékletében, valamint a Bank & Tőzsde gazdasági, és a Védjegyvilág iparjogvédelmi szakfolyóiratában.

A magyar mellett folyékonyan beszél angolul, valamint alapfokon németül és spanyolul.

Dr. Kovács Nikolett ügyvéd, partner

Dr. KOVÁCS Nikolett

ügyvéd, partner

Dr. Kovács Nikolett 2004 májusában szerzett jogi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karán. 2006-ban csatlakozott az irodához, mint ügyvédjelölt, 2008 óta ügyvédként dolgozik. 2011-ben szerzett felsőfokú iparjogvédelmi képesítést.

Kiemelkedő és széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a peres eljárások, a gazdasági társaságok joga, a szellemi alkotások joga, valamint az ingatlanjog területén.

Tárgyalóképes német és angol nyelvtudással rendelkezik.

EU védjegybejelentés
76
Védjegybejelentés
1300
Szabadalmi bejelentés
278
Elégedett ügyfél
643
Kapcsolat

Van egy jó ötlete?